Lilla, söta Herman.

Herman...

är en vänskapskaka som inte går att köpa för pengar.
Han är en naturlig jäsningsprocess som ska pågå i tio dagar.
Han ska ej förvaras i kylskåp eller täckas över med lock, men det går bra att täcka över med en handduk.
Förvara Herman i rumstemperatur.


Dag 1: Har du fått Herman i dag; häll över honom i en skål.
Dag 2: Rör runt i Herman 1-2 ggr/dag.
Dag 3: Rör runt Herman 1-2 ggr/dag.
Dag 4: Herman är hungrig. Ge honom 2 dl mjöl. 2 dl mjölk och 2 1/2 dl strösocker.
Dag 5: Rör nu runt Herman 2-3 ggr/dag.
Dag 6: Rör runt Herman 2-3 ggr/dag.
Dag 7: Rör runt Herman 2-3 ggr/dag.
Dag 8: Rör runt Herman 2-3 ggr/dag.
Dag 9: Herman är hungrig. Ge honom 2 dl mjöl. 2 dl mjölk och 2 1/2 dl strösocker.
Dela sedan upp honom i 5 lika delar. Behåll en del själv och ge bort 4 stycken till dina vänner!
Dag 10: Herman är hungrig. Ge honom:
- 1 dl olja.
- 2 1/2 dl strösocker.
- 3 1/2 dl vetemjöl.
- 1 tsk salt.
- 2 tsk bakpulver.
- 2 tsk kanel.
- 3 ägg.
- 2 rivna äpplen.
- 100 gr riven blockchoklad.
- 100 gr hackade nötter.


Rör samman detta i en skål och häll över i en smord form. Grädda i ugn i 170 grader i ca 1 timma.
Ta ut och låt svalna.


Herman är klar!!!

Så sjukt kul!
Anna har fått en Herman som vi tar hand om nu!
Vi är på dag 6 :)

Sandra!
Visst vill du göra en?


Allt för mig!
Pusshej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0